Yogalessen

In elke les wordt een evenwichtig oefenschema aangeboden, bestaande uit lichaamshoudingen (losmaakoefeningen, krya’s en aasana’s), een diepe ontspanning (yoga nidra) en ademhalingsoefeningen (praanaayaama). Door het rustvol beleven van de lichaamshoudingen gaat de energie beter stromen en voelt het lichaam zich gedragen. Dit schept een innerlijke rust waarin spanningen verdwijnen. Wat beleefd wordt in de les kan aldus meegedragen worden in het dagelijkse leven.

De lessen zijn voor iedereen toegankelijk. Je kan volgens je eigen niveau oefenen. We richten ons niet op prestatie of competitie, maar leren het lichaam aanvaarden zoals het nu is. Vanuit dit vertrekpunt en met respect voor onszelf beoefenen we yoga. Op deze manier leren we ons openstellen voor wat is en zijn we er met ons hele wezen hier en nu bij.

Aasana’s aannemen is dus niet alleen lichamelijk een houding aannemen maar vraagt ook een mentale concentratie. Een houding waarbij je vrij bent van oordelen en waarin je eindeloos geduld hebt. Je vertrouwt in jezelf, in het lichaam en in de eigen wijsheid. We laten ons streven los en we accepteren hoe het nu is. Dit kan je meedragen in het dagelijks leven. Zo wordt yoga niet iets wat je even anderhalf uur op een matje beoefent maar wordt het een echte levenshouding.

Draag losse kledij, breng een matje en een dekentje mee.

Yoga Vrouwencirkel

In deze cirkel van vrouwen creëren we ruimte voor onszelf en voor elkaar: zachte yogahoudingen, beweging, dans, voedende en respectvolle aanraking, zingen, muziek, stilte en meditatie brengen ons terug in ons lichaam, hier en nu. Ze nodigen uit om te verzachten, te openen en ons opnieuw te verbinden met de wijsheid in onszelf.
Home


Wat is yoga?

Lessen
 
   Yoga op vraag

Ervaring deelnemers

Tijdstip en tarieven

Links